Nieuws

Achter de schermen wordt bij Sociaal Centrum Eijsden hard gewerkt. Om ons toch te kunnen volgen, lees je hier alle actuele informatie. Op die manier betrekken we je graag bij de laatste ontwikkelingen.

 

Nieuwe naam

Voor ons initiatief gebruiken we nu nog naam 'Sociaal Centrum Eijsden'. Deze naam dekt natuurlijk wel de lading, maar roept niet het hartverwarmend gevoel op waar we naar zoeken. Daarom vragen we iedereen mee te denken over een nieuwe naam. Dus heb jij een goed idee? Deel het dan met ons! De bedenker van de nieuwe naam wint een vip-uitnodiging voor de opening...

Zo doe je mee
Meedoen kan op twee manieren:

  • Stuur een mail naar info@sceijsden.nl.
  • Schrijf een briefje en doe het in de brievenbus van Prins Hendrikstraat 21.

Vermeld in beide gevallen je naam, je telefoonnummer en de naam die het pand volgens jou moet krijgen. Je kunt je idee nog insturen tot en met 30 juni. De winnende naam wordt in de zomer bekend gemaakt.

 

Help mee

Iedereen heeft talent. En laat Sociaal Centrum Eijsden nu dé plek zijn waar deze talenten zich kruisen en samen bouwen aan iets moois. Dus kun jij bijvoorbeeld goed klussen, tuinieren, administreren of koken? Meld je dan bij ons!

De komende periode kunnen we nog flink wat hulp gebruiken. We zijn vooral nog op zoek naar:

Tuiniers
Tuinbestraters
Verhuizers/inrichters

Communicatietalenten

Wat betreft de praktische klussen wordt er gezorgd voor werkmateriaal, bescherming en een duidelijke dag- en taakverdeling. Je mag zelf aangeven op welke dagen je beschikbaar bent, ook als dat maar één dag is.

Wil je ons op een andere manier helpen met jouw talent? Vul dan dit formulier in.

 

Succesvolle obligatie-actie

Het was onze droom het voormalige Groene Kruisgebouw nieuw leven in te blazen. Maar om het pand te kunnen kopen en verbouwen, hadden we een behoorlijke som geld nodig. Een groot gedeelte hebben we mogen ontvangen van verschillende subsidiënten. Maar om de laatste eindjes aan elkaar te knopen, hadden we de steun van de inwoners van Eijsden nodig. Gelukkig konden we daarop rekenen en is onze droom werkelijkheid geworden!

Obligatielening

Van december 2019 tot en met maart 2020 kon iedereen obligaties kopen met een waarde van €100 per stuk. In feite is een obligatie een spaarbedrag: in ruil daarvoor ontvangt de koper van de obligatie elk jaar 2% rente over de aankoopwaarde. Na maximaal 25 jaar ontvangt iedere obligatiehouder zijn inleg weer terug. En in de tussentijd kan Sociaal Centrum Eijsden het geld gebruiken voor de koop, verbouwing en inrichting van het voormalige Groene Kruisgebouw.

Heel mooi is dat Eijsdense winkeliers de uitgifte van obligaties een boost gaven met een eigen kortingsbonnenactie. Elke obligatie leverde daardoor naast rente ook kortingsbonnen op: goed voor de naamsbekendheid v SCE, extra aandacht voor en publiek bij de winkelier en last but not least een blije obligatiehouder!

Uiteindelijk is in de genoemde periode het prachtige bedrag van €47.800 opgehaald onder onze inwoners. Wat zijn we daar trots op! Het is geweldig om te zien dat ons plan door zoveel mensen, niet alleen in woord maar ook in daad, wordt gesteund. Hopelijk kunnen we de obligatiehouders binnenkort laten zien wat we met dat bedrag allemaal hebben kunnen doen!

 

Oude foto's gezocht

Een vernieuwd Groene Kruisgebouw dat verwijst naar vroeger: wat zou dat mooi zijn! Daarom zijn we op zoek naar oude foto’s van het voormalige Groene Kruisgebouw. Het liefst uit de jaren '50 en '60, toen het gebouw de functie van consultatiebureau had. Foto's van zowel de binnen- als buitenkant zijn welkom.

Heeft u nog oude foto's?
We zijn enorm blij als u uw oude foto's met ons wil delen. Uiteraard krijgt u uw originele foto's terug; alleen het maken van een kopie is voldoende. De foto's zullen worden gebruikt voor de inrichting van het vernieuwde Groene Kruisgebouw.

Contact
We komen de foto's graag bij u ophalen. Stuur daarvoor een bericht via info@sceijsden.nl. U kunt uw foto's ook zelf langsbrengen op het secretariaat op Martin Luther Kingstraat 4A. Indien bekend willen we graag weten hoe u aan de foto bent gekomen, wie/wat op de foto zichtbaar is en uit welk jaar/welke periode de foto dateert. 

Alvast vriendelijk bedankt voor uw hulp!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK