Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Groene vingers gezocht

Voor de komende twee weken zijn we op zoek naar groene vingers en maar liefst 100 stoeptegels. Samen gaan we namelijk aan de slag met het bouwen van een kruidenspiraal:

Data: woensdag 2 en 9 juni
Tijd: 9.00 - 12.30 uur

Een kruidenspiraal is een verhoogde, spiraalvormige kruidentuin. Door de hoogte krijgen de verschillende soorten kruiden de zon en warmte die ze nodig hebben. De spiraal wordt verstevigd met stenen, takken en stoeptegels waar allerlei insecten tussen  kruipen die zorgen voor een goede biodiversiteit.

Doe mee

Voor het bouwen van deze kruidenspiraal moeten we grond verplaatsen, tegels snijden en uiteraard: kruiden planten! Vind je het leuk om samen met de andere vrijwilligers mee te bouwen aan de kruidenspiraal? Stuur dan een mailtje naar info@sceijsden.nl.

Stoeptegels over?

Verder hebben we ook een berg stoeptegels nodig. Daarmee kunnen we namelijk de kruidenspiraal de hoogte in brengen. Heb je nog een paar stoeptegels over? Breng ze dan bij ons langs en je krijgt er een vrolijk plantje voor terug!

Groene vingers gezocht

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK