Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Buitenlezing 'Leven in de prehistorie'

Het landschap en de natuur zoals we die nu kennen waren vroeger compleet anders. De mens heeft al honderdduizenden jaren in nauwe samenhang met dit veranderende landschap geleefd. In de gemeente Eijsden-Margraten zijn daarvan uitzonderlijk vele sporen terug te vinden.

Lokaal geoloog Wiel Schins neemt je mee naar de diepte van de tijd. Aan de hand van gesteenten, fossielen en met name vuurstenen laat hij zien hoe onze omgeving er toen uitzag én hoe de eerste mensen hier leefden.

Datum: zondag 22 augustus
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Locatie: achtertuin van Sociaal Centrum Eijsden (Prins Hendrikstraat 21)

Wiel Schins is onder andere bekend van de documentaire over de Eijsdense aardgeschiedenis, die hij maakte met het vroegere TV Eijsden. Hij schrijft en geeft lezingen en is ook al jaren actief bij de vuursteenmijnen. Door zijn kennis over de aarde- en mensgeschiedenis te delen, hoopt hij mensen te bewegen richting een werkelijk duurzame toekomst.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan hier snel aan! Wees op tijd, want vol is vol. Voor deelname vragen we een vrijwillige bijdrage.

Buitenlezing 'Leven in de prehistorie'

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK