Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Nieuwe fototentoonstelling: 'Bronk'

Vanaf heden is de nieuwe wisseltentoonstelling, die door Stichting Eijsdens Verleden ingericht is, voor het publiek toegankelijk in het Sociaal Centrum Eijsden. Dit keer is gekozen voor het thema ‘Bronk’.

Binnenkort trekt de jaarlijkse sacramentsprocessie weer uit en wordt in de daarop volgende dagen Bronk gevierd in Breust, Caestert en Eijsden. In de nieuwe fototentoonstelling hebben we middels foto’s een indruk willen geven van dit unieke feest. Op de foto's zie je de vele aspecten van de voorbereidingen voor de Bronk, zoals het uitzoeken van de kostuums van de jonkheden, het maken van de strikjes en het verzorgen van de straatvlaggen. Verder zijn sfeerbeelden te zien van de sacramentsprocessie en de bronkvieringen met zijn Cramignon, de traditionele reidans die twee jaar geleden werd opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed.

Wil je komen kijken?

De expositie is gratis te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur tot en met 31 augustus 2023. Naast een bezoekje aan de expositie is er altijd de gelegenheid om een kopje koffie te drinken of mee te doen aan allerlei activiteiten.

Heb je een mooie foto gezien?

Het is mogelijk om na afloop van de tentoonstelling één of meerdere foto's te kopen voor maar € 5 per stuk. Heb je een foto gezien die je graag zou willen kopen? Stuur dan een mailtje naar info@sceijsden.nl met daarbij een duidelijke vermelding van de foto. Met jouw bijdrage wordt tevens een nieuwe tentoonstelling mogelijk gemaakt, dus kom vooral een kijkje nemen!

Foto: Wouter Roosenboom

Nieuwe fototentoonstelling: 'Bronk'

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK