Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Plannen tuinverbouwing

Nu het pand aan de binnenkant helemaal naar wens is, kunnen we dankzij een mooie subsidie van Leader aan de slag met de buitenkant: de voor-, achter én zijtuinen worden vanaf nu onder handen genomen. In januari heeft Kees Plaisier ten eerste de bestrating gelegd. In het voorjaar mogen zelf de handen uit de mouwen steken en wordt het groen aangepakt.

Ontwerp

Hier zie je het ontwerp voor de nieuwe tuin.

Het ontwerp is tot stand gekomen i.s.m. IKL, Hogeschool Zuyd en Greuj & Bleuj. Hierbij is rekening gehouden met de volgende doelen:

  • Sociaal: voor iedereen toegankelijk, zodat men samen kan tuinieren, oogsten en eten uit de moestuin
  • Duurzaam: opvang en hergebruik regenwater; recycling van oude materialen uit het pand voor de tuinkamer; benutting opgewekte zonne-energie (bijv. voor elektrische laadpalen voor auto en fiets); compostering tuin- en keukenafval
  • Nieuwe mogelijkheden: beweegparcours; beeldentuin; pluktuin; educatie (bijv. schoolbezoek)
  • Uitstraling: passend bij jaren ’30-stijl van het pand

Help mee

We zijn nog op zoek naar mensen die in de periode maart-april de handen uit de mouwen willen steken. Enthousiast geworden? Neem dan contact op via info@sceijsden.nl.

Plannen tuinverbouwing

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK