Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Brainstormavond over nieuwe plannen voor SCE

In de jaaragenda van Sociaal Centrum Eijsden (SCE) staat, hoe ‘jong’ 2024 ook is, al een aantal activiteiten met een uitroepteken. Maar tot nu toe stond er pas eentje met twee uitroeptekens. Bij die van afgelopen woensdag 24 januari. De avond waarvoor tientallen SCE’ers-vrijwilligers en interne en externe professionals en relaties waren uitgenodigd om terug te kijken naar wat er allemaal in 2023 is gerealiseerd. De algemene conclusie: wat een indrukwekkend aantal activiteiten in dat eerste volledige jaar na corona.

Dat weerhield het bestuur er niet van om daarna de vraag voor te leggen: over welke nieuwe activiteiten in Sociaal Centrum Eijsden heb je al gedroomd? Avondvoorzitter Sandra Beurskens nodigde uit vooral aan verbindende activiteiten te denken voor de eigen vrijwilligers en de gemeenschap Eijsden. Eenmaal aangeschoven aan een van de thematafels ging iedereen los aan de hand van vier thema’s:

  1. Wat kan SCE bijdragen aan een nog vitaler en krachtiger Eijsden?
  2. Hoe zorgen we voor meer verbinding tussen de professionals en de vele vrijwilligers?
  3. En hetzelfde voor wat er binnen het SCE-gebouw én erbuiten (tuin en ander groen) gebeurt.
  4. Voor welke nieuwe doelgroepen willen we ons in 2024 inzetten en welke bestaande doelgroepen proberen we uit te breiden?

De grote posters om alle dromen te benoemen en vast te leggen bleken uiteindelijk toch nog te klein. Op het gezicht van bestuursvoorzitter Ellen Janssen verscheen in de loop van de avond door zoveel enthousiasme nog vaker en groter dan anders een glimlach. En vrijwilliger Ineke kwam met de mooist denkbare samenvatting van deze avond: ‘In 2024 gaan we bij SCE met z’n allen nog meer aan de slag om niet alleen ons groen te laten wortelen, maar vooral ook iedereen die een beroep op ons doet.’

'WE WORTELEN NIET ALLEEN ONS GROEN, MAAR OOK DE MENSEN DIE EEN BEROEP OP SCE DOEN'

In de komende weken worden alle ingediende ‘dromen’ intern besproken en ingedeeld in drie categorieën. Dromen die we mogelijk al op korte termijn kunnen realiseren. Of over een paar maanden en misschien pas over een jaar of een nog langere periode. Want een belangrijk uitgangspunt blijft ook in 2024: we bewaken samen dat het totale aanbod van al die activiteiten behapbaar blijft voor onze vrijwilligers. Ondertussen houden we je op de hoogte over welke dromen al uitkomen.

Brainstormavond over nieuwe plannen voor SCE
Brainstormavond over nieuwe plannen voor SCE 2

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK