Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Inspiratiemiddag

Vanuit het idee 'samen kun je meer' bundelt Sociaal Centrum Eijsden krachten voor een vitale, krachtige gemeenschap. Krachtenbundeling vereist een ontmoetingsplek én ontmoetmomenten. Daarom organiseert stichting Sociaal Centrum Eijsden een inspiratiebijeenkomst met als thema: ‘De kracht van ons kruispunt! Reis je mee naar een vitaal Eijsden?’.

Het wordt een boeiende en leerzame middag waar we als Sociaal Centrum Eijsden met jullie en gastspreker Jan Smelik terugblikken op de actieve reis die we sinds 2016 samen maken. Tevens hopen we input op te halen voor de vervolgreis die ons te wachten staat. Eijsdense inwoners zijn van harte welkom, evenals vrijwilligers, professionals en verenigingen uit Eijsden én daarbuiten. De bijeenkomst vormt onderdeel van de feestweek rondom de officiële opening van ons pand.

Datum: donderdag 22 september
Tijd: 13.30 - 18.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur, incl. borrel)
Locatie: Ursulinenconvent (Breusterstraat 27, Eijsden)

De term 'kruispunt' verwijst naar de voormalige functie van het Groene Kruisgebouw, het pand waarin Sociaal Centrum Eijsden gehuisvest is. Van oudsher is het een plek waar voor en door Eijsdenaren gewerkt wordt aan zorg en welzijn, waar ‘informeel en formeel’ samenkomen. Daarnaast verwijst de term naar de (na te streven) verbindende functie van stichting Sociaal Centrum Eijsden tussen andere partijen en plekken in Eijsden en daarbuiten, passend bij de rol van Sociaal Centrum Eijsden als plek, partner en platform.

13.00 - 13.30 uur    Inloop

13.30 - 13.40 uur    Opening door dagvoorzitters (Bart Temme (Social Engineer) & Maria Jansen (hoogleraar Public Health)

13.40 - 13.50 uur    Reisverslag en huidige bestemming SCE (Ellen Janssen)

13.50 - 14.25 uur    Delen van reiservaringen en actuele vragen (Paul Schefman, Sandra Beurskens, Marlou Driessen)

14.25 - 14.45 uur    Reflectie vanuit nationaal perspectief (Jan Smelik, coördinator NLZVE)

14.45 - 14.55 uur    Cultureel intermezzo

14.55 - 16.00 uur    Co-creatie: Reis je mee naar een vitaal Eijsden? 
(1 Vrijwilligers vinden, boeien, binden, 2 Succesfactoren voor optimaal samenwerken tussen vrijwilligers en professionals)

16.00 - 16.50 uur    Inspiratie en reflectie: wat hebben we geleerd?

16.50 - 17.00 uur    Afsluiting

17.00 - 18.00 uur    Borrel

Vind jij het interessant om dieper in te gaan op het versterken van de kracht van een gemeenschap door inzet van vrijwilligers én professionals? Wil je graag meedenken over het vervolg van ons bewonersinitiatief en jouw ervaringen delen?

Meld je dan aan via dit registratieformulier. Voel je vrij om dit bericht door te sturen naar andere geïnteresseerden. Iedereen is welkom, maar vol is vol.

We hopen je graag te ontmoeten op 22 september!

Inspiratiemiddag

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK