Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Lezing Oorlogsherinneringen Lou Wijngaard

Tot mei 1942 heeft Lou een onbekommerde kindertijd aan het Oranjeplein in Maastricht. Dan slaan de nazi’s genadeloos toe. Met zijn vader, moeder en inwonende oma wordt Lou hun huis uitgejaagd. Een dag later ziet hij hoe vreemde mannen zijn vader wegslepen, nooit zal Lou hem terugzien. Met zijn moeder en oma belandt hij in een armoedig ‘Joods pand’ op het Volksplein, waarna ze naar België vluchten en zo dankzij heldhaftig optreden van Limburgse verzetsmensen aan deportatie ontkomen.

Lou hield dit trauma grotendeels en lang verborgen voor zijn omgeving. Via zijn biografie, Lou - om een lang verhaal kort te maken, deelt hij nu zijn verhaal.

Deze lezing wordt gegeven door schrijver en docent Armand Houben. De lezing gaat niet alleen over het waargebeurde onderduikverhaal van Lou Wijngaard, maar ook over zijn worsteling met het leven na de oorlog. Lou is ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wanneer?

Datum: woensdag 25 januari
Tijd: 19:00 - 21:00 uur

Deze activiteit is bedoeld voor middelbare scholieren en volwassenen en wordt georganiseerd in samenwerking met Heuvellandbibiolotheken.

Aanmelden

Wil je graag komen? Meld je dan aan per mail via info@heuvellandbibliotheken.nl, per telefoon via +31 (0) 43 409 33 20 of bij de bibliotheek. Deelname aan deze activiteit is gratis.

Lezing Oorlogsherinneringen Lou Wijngaard

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK