Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Samen ontbijten: de formule om sneller contacten te leggen

Elke eerste zondag van de maand opent Sociaal Centrum Eijsden (SCE) van 10 tot 12 uur al vroeg zijn deuren voor de drukbezochte activiteit ‘Samen Ontbijten’. Het verhaal achter dat succes vertelt Wim Ringens, die tekent voor de organisatie en het aansturen van het team van trouwe vrijwilligers dat het ontbijt verzorgt.

Wim Ringens: ‘In elke gemeente ligt de vraag op tafel: ’Hoe bereiken we eenzame mensen?’ Bij SCE merken we dat buurtontbijten of regelmatig samen eten daarvoor een uitstekend middel is. We houden het laagdrempelig, goedkoop - 3 euro per persoon - en zorgen voor een thuisgevoel. De zondagochtend blijkt een geschikt moment voor zo’n buurtontbijt. Als na een paar keer de schroom overwonnen is, zie je de deelnemers onderling afspreken om ook buiten SCE samen leuke dingen te ondernemen. Samen naar de stad, de bioscoop, een terrasje pikken of wandelen. Of ze nodigen elkaar afwisselend voor een kop koffie met wat lekkers uit als de dagen extra lang lijken omdat je maar weinig mensen ziet. Zoals in het weekend of als de feestdagen ongunstig vallen. Door ‘Samen Ontbijten’ en/of de activiteit ‘Samen Eten’ van krachtenbinder Maria Mekes (2x per maand) kent deze doelgroep ook op andere momenten buiten SCE  de formule hoe je sneller contacten legt.'

Lees het hele verhaal van Wim op www.sceijsden.nl/onze-verhalenvertellers

Samen ontbijten: de formule om sneller contacten te leggen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK