Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Stichting Sociaal Centrum Eijsden zoekt bestuursleden

Sinds 2017 bouwt Stichting Sociaal Centrum Eijsden aan een warme ontmoetingsplek. Na een grondige verbouwing van het voormalige Groene Kruisgebouw bruist het er nu dagelijks van activiteiten voor jong en oud. Uniek aan onze organisatie is dat deze wordt getrokken door een grote groep vrijwilligers die samenwerkt met professionals vanuit verschillende vakgebieden.

Wat doe je als bestuurslid?

Het bestuur van Sociaal Centrum Eijsden bestaat op dit moment uit vijf leden. Om de vijf weken komen we een avond bij elkaar voor een vergadering van twee uur. In de vergadering wordt gesproken over zaken als strategie, financiën, communicatie, samenwerkingsrelaties, vrijwilligerskracht en gebouwbeheer. Er wordt gewerkt vanuit een beleidsplan en jaarkalender, opdat doelgericht en stap voor stap gebouwd wordt aan een stichting met impact. Elk bestuurslid heeft eigen taken die aansluiten op interesses en kennisgebied, maar er is altijd ruimte voor overleg en de kans op het team terug te vallen. Jaarlijks staan we stil bij ons functioneren als team: wat gaat goed, wat kan beter. Van onze Raad van Advies krijgen we vier keer per jaar gevraagd en ongevraagd advies.

Hoe leer je andere betrokkenen kennen?

We vinden het belangrijk dat er korte lijntjes zijn tussen alle betrokkenen. Daarom investeren we graag in ontmoetmomenten in informele setting. Zo is er na afloop van elke bestuursvergadering een borrel met de werkgroep die de activiteiten coördineert en is er ca. 4x per jaar een borrel voor alle betrokken vrijwilligers en professionals. Tijdens deze momenten praten we elkaar in informele setting bij over de laatste ontwikkelingen. Tussentijds weten we elkaar te vinden via mail, telefoon of gewoon, in het pand. Zo zorgen we niet alleen voor een fijne sfeer voor onze bezoekers, maar ook voor alle betrokkenen die zich inzetten voor de stichting.

Nieuwsgierig geworden?

Vind jij het leuk of ken je iemand die het leuk vindt om op bestuursniveau actief te zijn voor onze bruisende stichting? Laat het ons dan weten, zodat we nader kennis kunnen maken. Je kunt contact met ons opnemen via info@sceijsden.nl of +31 (0) 6 46 63 28 22 (Ellen Janssen, voorzitter).

Stichting Sociaal Centrum Eijsden zoekt bestuursleden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK