Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Nominatie Awards Duurzaamheid voor SCE!

Awards voor duurzaamheid? Wat is dat?

De Awards voor Duurzaamheid is een nieuw landelijk initiatief om groene projecten een podium te bieden. 

Waarom is SCE genomineerd?

Op de eerste plaats dankzij onze schitterende dorpstuin (lees: onze moes- en bloementuin achter en rondom ons gebouw) die zorgt voor verbinding én meer biodiversiteit. Omdat die tuin, waarin wekelijks ruim 20 vrijwilligers werkzaam zijn, herrezen is uit een dorre, kale vlakte zijn we bij de Awards Duurzaamheid genomineerd in de categorie ‘herstel’. Daar zijn we natuurlijk supertrots op.

Bedenker Lisette Sagis vult aan: ‘De compostbakken zijn gemaakt van oude pallets. De tafel in de kas van een oude tafel van steigerhout. We vangen 3 x1000 liter water op in een eigen reservoir, gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en zorgen voor zo weinig mogelijk bodemverstoring. Planten die elkaar versterken, worden naast elkaar geplaatst. Maar we hebben ook oog voor sociale duurzaamheid: we hebben als vrijwilligers in de tuin oog en oor voor elkaar en hebben dus een veilige plek om ons vrijwilligerswerk te doen.’ Marijke Kop vult namens het bestuur nog aan: ‘SCE kiest ook voor een pelletkachel in plaats van een op gas gestookte verwarming, investeert in zonnepanelen en laadpalen voor auto’s en fietsers, die voor iedereen toegankelijk zijn. Binnenkort komt er een sedumdak.’

Onderschrijf je dit duurzaamheidsstreven van SCE en wil je het mogelijk maken dat Sociaal Centrum Eijsden deze award wint? Breng dan je stem uit via de volgende link: 

https://shorturl.at/gNX79  

Je komt dan automatisch in de stemomgeving voor de Dorpstuin van SCE. Je netwerk inschakelen om mee te stemmen? Graag!

DAT KAN TOT EN MET 9 NOVEMBER! MAAR LIEFST NOG VANDAAG…

Alvast hartstikke bedankt. 

DELEN VAN DIT BERICHT WORDT OP PRIJS GESTELD.

Nominatie Awards Duurzaamheid voor SCE!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK