Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Oekraïense kinderen leren bij SCE speels Nederlands

Woensdagmiddag 17 april kwam een vrolijke groep bij elkaar in Sociaal Centrum Eijsden. Oekraïense kinderen werden hartelijk verwelkomd door de deelnemers van de dagbesteding en bezoekers. Samen begaven ze zich in een wereld waar taal geen barrière vormde, maar juist een brug was naar verbinding. 

Deze ontmoetingen, die eens in de twee weken plaatsvinden, bieden een unieke gelegenheid om op een speelse manier de Nederlandse taal te leren. Deze keer was het hulpmiddel het maken van tekeningen. Zonder woorden begrepen jong en oud elkaar en werd er op een natuurlijke wijze een band gesmeed tussen verschillende generaties en culturen. De komende tijd worden ook activiteiten als voorlezen, knutselen en bewegen aangeboden voor hetzelfde doel.  

Na een middag vol creativiteit en samenzijn sieren nu deze tekeningen van de kinderen de muren van het Sociaal Centrum Eijsden. Dit bijzondere initiatief kwam tot stand in samenwerking met Maria Tsachouridou, klantmanager vluchtelingen van de gemeente Eijsden-Margraten en Envida, partners van SCE.

Oekraïense kinderen leren bij SCE speels Nederlands

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK