Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

AED opgehangen voor veiligheid bezoekers en omwonenden

Op maandag 23 augustus is er een AED opgehangen naast de voordeur van ons pand. De AED zorgt ervoor dat bezoekers en omwonenden sneller worden geholpen bij een hartstilstand.

Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme kan herstellen als iemand een hartstilstand krijgt. Dit gebeurt door het geven van elektrische schokken. Bij het optreden van een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als je binnen deze minuten reanimeert en een AED gebruikt, is de overlevingskans en een leven met minimale schade het grootst.

Waarom een AED?

Bij Sociaal Centrum Eijsden komen allerlei mensen over de vloer. Sommigen daarvan zijn kwetsbaarder dan anderen. Om hen én de omwonenden in de buurt beter te kunnen helpen bij noodsituaties, heeft Sociaal Centrum Eijsden besloten een AED aan te schaffen. De plaatsing van de AED is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Eijsden-Margraten. Deze subsidie heeft de gemeente beschikbaar gesteld voor stichtingen en verenigingen die last hebben gehad van de coronapandemie.

Wie kan de AED gebruiken?

De AED is aangemeld bij Reanimatie Oproep Netwerk Eijsden-Margraten via het reanimatie hartslagsysteem HartslagNu. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via dit systeem om bij een hartstilstand direct hulp kunnen bieden. Als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt, worden deze vrijwilligers opgeroepen om te hulp te schieten. Bij Sociaal Centrum Eijsden zijn verschillende professionals én onze beheerder Jeroen Houweling gecertificeerd BHV’er en getraind in reanimaties met een AED.

Word ook vrijwilliger

Ook jij kunt levens redden door je aan te melden als burgerhulpverlener bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Ben je benieuwd naar wat als burgerhulpverlener van je verwacht wordt en wat je daarvoor moet doen? Ga dan naar de website van HartslagNu voor meer informatie. Wil je weten waar de andere AEDs in Eijsden-Margraten hangen? Kijk dan op de website van de gemeente.

AED opgehangen voor veiligheid bezoekers en omwonenden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK