Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Greuj & Bleuj gouden greep voor 85-jarige Anneke

Anneke van Santen werd onlangs 85. Zij is een zeer actief lid van de SCE-moestuin Greuj & Bleuj. ‘Hoe doe je dat toch op je leeftijd?’, wordt haar regelmatig gevraagd. Anneke vertelt dat ze altijd al heel actief en reislustig is geweest. Zo heeft ze de hele wereld rondgereisd. Dat begon al als jong meisje toen ze vanaf 1957 anderhalf jaar als aupair werkte in Engeland en later in Frankrijk om de talen te leren. Ook ging Anneke vaak mee met georganiseerde wandel- en cultuurreizen.

In 1986 verhuisde Anneke van Arnhem naar Eijsden. Naast haar werk bij de thuiszorg deed Anneke jarenlang vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem en later ook voor het Wolders Ven. Dat is een vakantiehuis voor mensen die door een handicap of om een andere reden niet in staat zijn zelfstandig op vakantie te gaan. Ze organiseerde ook een lange tijd IVN-wandelingen van 10 km door het Heuvelland. Toen dat anderhalf jaar geleden niet meer ging door artrose, is ze om zich heen gaan kijken naar iets anders om actief te kunnen blijven. In De Etalage liep ze tegen een uitnodiging aan om vrijwilliger te worden in de SCE-moestuin Greuj & Bleuj. Dat bleek een gouden greep te zijn.

Het hele verhaal van Anneke is te vinden op www.sceijsden.nl/onze-verhalenvertellers.

Greuj & Bleuj gouden greep voor 85-jarige Anneke

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK