Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Inspirerende themabijeenkomst 'Dementie'

Tijdens de themabijeenkomst 'Dementie' op 24 mei kwamen professionals en vrijwilligers samen om te leren van elkaars kennis en ervaring. Onderwerpen van gesprek waren signalen van dementie, de diagnose dementie en de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun omgeving.

Er was een mooi gemêleerd gezelschap aanwezig van maar liefst 21 vrijwilligers en professionals van o.a. De Hoeskaoëmer, De Zonnebloem en Envida. De avond werd geleid door praktijkondersteuner Carin Peerboom (Huisartsenpraktijk Eijsden) en ergotherapeute Miranda Husson (Ergotherapie Husson).

Na een kort verhaal en een korte inhoudelijk introductie over dementie was er veel tijd voor vragen en interactie. De kernboodschap was om je vooral in te leven in de verwarde en veranderende leefwereld van mensen met dementie. Vanuit dat perspectief kun je vervolgens het gesprek aangaan.

Vervolgens hebben we dit met elkaar geoefend aan de hand van een foto die we zelf meegenomen hadden. De uitdaging is om geen vragen te stellen die moeilijk te beantwoorden zijn. In plaats van de vraag te stellen 'Wie staat er op de foto?' kun je bijvoorbeeld beter zeggen 'Wat een mooie foto.' en een reactie afwachten. Zo voorkom je frustraties en zijn alle antwoorden goed.

De aanwezigen waren erg enthousiast en de avond krijgt zeker een vervolg. Het is mooi om te zien en te ervaren hoeveel expertise we samen hebben en hoe we van elkaar kunnen leren.

Meer weten?

Het netwerk aan vrijwilligers en professionals komt regelmatig samen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zou je je graag eens bij een themabijeenkomst willen aansluiten? Neem dan contact op met Sandra Beurskens, vrijwilliger monitoring bij Sociaal Centrum Eijsden, via info@sceijsden.nl.

Inspirerende themabijeenkomst 'Dementie'

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK