Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Dankjewel vrijwilligers

Volgens een heel recent onderzoek* zetten ongeveer 265.000 inwoners in Limburg van 18 tot 80 jaar zich actief en onbetaald, dus als vrijwilliger, in voor hun eigen leefomgeving. Dat is 30% van alle inwoners in Limburg. 4% daarvan beheert nu samen met anderen een ontmoetingsruimte zoals een wijkhuiskamer, dorpshuis of buurthuis. 2% is betrokken bij een pluktuin, voedselbos of buurtmoestuin. Liefst 21% wil zich in de toekomst inzetten voor een ontmoetingsruimte voor bewoners en 36% voor het behoud van voldoende voorzieningen in hun omgeving! (Bron: Motivaction i.o.v. Katalys, 2023)

Het mooie in Eijsden is, dat er een grote groep vrijwilligers is die zich voor diezelfde doelen niet alleen in de toekomst wil inzetten maar dat al jaren doet. In het Sociaal Centrum Eijsden. Vaak 7 dagen per week, in goede samenwerking met professionele zorgpartners onder hetzelfde dak van het voormalige Groene Kruis-gebouw in de Prins Hendrikstraat.

Vandaag, 7 december, was het de Dag van De Vrijwilliger. Voor het bestuur (weer) een goed moment om elke vrijwilliger met onderstaande kaart te laten weten en voelen hoe blij we met de inzet van elke vrijwilliger zijn. Zonder deze enthousiaste en hardwerkende groep is er geen Sociaal Centrum Eijsden. Vandaag spraken we dat in woorden uit. Binnenkort bij de Kerstborrel komt er een passende attentie bij.

 

Dankjewel vrijwilligers

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK