Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Geen Award wel hoge notering voor Greuj & Bleuj

Onze dorpstuin Greuj & Bleuj was genomineerd voor een landelijke Award voor Duurzaamheid, maar heeft de Publieksprijs niet gewonnen. Bij de Publieksprijs kwamen we bij de onlineverkiezing welgeteld 1 stem tekort voor de derde plaats. De waardering van alle stemmers voor Greuj & Bleuj was met het cijfer 9,45 erg hoog. De andere Limburgse genomineerde, De WIJ uit Oud-Lemiers, won afgetekend de Award wel. Onze felicitaties hebben we inmiddels overgebracht. In de top tien staan verder alleen duurzaamheidsprojecten uit andere provincies. Alle mensen die op ons hebben gestemd, willen we heel hartelijk bedanken voor die steun en waardering.  

Trots

Als Sociaal Centrum Eijsden zijn we supertrots op wat de vrijwilligers van Greuj & Bleuj dit jaar allemaal hebben bereikt. Het is blijkbaar zelfs landelijk niet onopgemerkt gebleven dat onze moes- en bloementuin achter en rondom het SCE-gebouw op een bijzondere manier zorgt voor verbinding en het bevorderen van biodiversiteit. En dat allemaal tot in de details op basis van duurzaamheid.

Winnaar

Winnaar ‘De WIJ’ is, zeker vanaf de lente, meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het ligt aan twee beekjes in Oud-Lemiers, midden in een wandel- en fietsgebied in de buurt van Vaals. Samen met een diversiteit van andere mensen is het perceel ingericht met weitjes, een ontmoetingsplek, een ecologische moestuin en diverse stukken voedselbos. Er staat een ecologische toilet. De principes van permacultuur, chaotisch moestuinieren volgens Yggdrasil en de intuïtie van het hier en nu zijn leidend bij de inrichting en het gebruik. De Lisette Saris van Greuj en Bleuj heet in Lemiers Astrid Merkx: ‘Ik probeer te inspireren, te ont-moeten, gezond te werken en gezond voedsel te produceren. Dat zijn wat ingrediënten die het leven fijn maken. De WIJ wil een inspiratieplek zijn voor mensen die dingen willen leren, proberen, die willen meehelpen en die willen genieten.’  Het had zo een citaat van Lisette over Greuj & Bleuj kunnen zijn…

Het hele inspirerende verhaal van Astrid Merkx is te lezen op: https://dewij.nl/achtergrond/

Geen Award wel hoge notering voor Greuj & Bleuj

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK