Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Sociaal Centrum Eijsden feestelijk geopend

Op zaterdag 17 september is het pand en de tuin van stichting Sociaal Centrum Eijsden op feestelijke wijze geopend. De afgelopen jaar zijn al veel activiteiten opgestart, maar vanwege de coronamaatregelen was een evenement als dit voorheen niet mogelijk. Nu was dan eindelijk het moment om de oprichting van dit bewonersinitiatief te vieren!

De openingshandeling hield iets anders in dan het doorknippen van een lintje. In plaats daarvan mochten burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Eijsden-Margraten en gedeputeerde Madeleine van Toorenburg van de Provincie Limburg ‘een steentje bijdragen’ aan een mozaïek. Het is de opmaat richting een Social Sofa, een mozaïekenbank die mensen uit de buurt uitnodigt om elkaar te ontmoeten. Deze Social Sofa wordt in 2023 gerealiseerd.

De ceremonie werd muzikaal omlijst door een uniek ensemble bestaande uit muzikanten van de twee harmonieën in Eijsden, de Koninklijke Oude Harmonie en de Koninklijke Harmonie St. Cécile. Na het officiële gedeelte werd er getoost op een bruisende en duurzame toekomst voor Sociaal Centrum Eijsden.

Als feestelijke voortzetting van deze dag was er aansluitend een ‘Open Huis’, een middag vol activiteiten, muziekoptredens en heerlijke hapjes en drankjes. Ondanks het wisselvallige weer kan teruggeblikt worden op een zeer geslaagde en gevarieerde openingsdag. De officiële openingshandeling vormde tevens de aftrap voor de feestweek waarin alle geïnteresseerden kunnen binnenlopen en meedoen aan alle reguliere activiteiten die zijn voorzien van een feestelijk tintje.

Foto: Johannes Timmermans

Sociaal Centrum Eijsden feestelijk geopend
Sociaal Centrum Eijsden feestelijk geopend 2
Sociaal Centrum Eijsden feestelijk geopend 3

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK