Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Geslaagde bijeenkomst mantelzorgers in Eijsden-Margraten

Mantelzorgondersteuning voor alle mantelzorgers in Eijsden-Margraten. Dat was op 11 september in het Sociaal Centrum Eijsden het centrale thema van een lokale informatiebijeenkomst. Georganiseerd door de gemeente Eijsden-Margraten, het Sociaal Centrum en MEE Zuid-Limburg. Dat is een organisatie die zich inzet om de zelfredzaamheid te vergroten van iedereen die minder vanzelfsprekend een plek in onze samenleving vindt. Door clientondersteuning en deskundigheidsbevordering van mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

De bijeenkomst bleek aan een grote behoefte te voldoen, want de opkomst onder de mantelzorgers in Eijsden en omgeving overtrof alle verwachtingen. Hanneke Ploeg van MEE gaf waardevolle uitleg over de mogelijkheden voor hulp, begeleiding en ondersteuning. Een ervaringsdeskundige als mantelzorger deelde een persoonlijk verhaal, waarin ook naar voren kwam dat je in die rol zeker op de steun van anderen kunt rekenen, van mensen die begrijpen wat je doormaakt en je willen helpen. ‘Je hoeft het als mantelzorger niet in je eentje te doen’, was de centrale boodschap. Door het succes van de avond is de kans groot dat er een vervolg komt.

 

.

Geslaagde bijeenkomst mantelzorgers in Eijsden-Margraten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK