Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Geslaagde wijnproeverij

Op 23 november verzorgden Jack Roosen en Roel Theunissen een geslaagde wijnproeverij in ons Sociaal Centrum. Jack heeft met enkele vrijwilligers twee kleine wijngaarden in Eijsden. Samen vormen zij Wijndomein Caestert. De organisatoren Georgette van den Heuvel en Wim Ringens, vrijwilligers binnen SCE, blikken kort terug op een geslaagde, informatieve en vooral lekkere avond:

Veel belangstelling

‘We hebben geproefd van zes verschillende wijnen waarvan de druiven op Eijsdens grondgebied rijpten. En van heerlijke hapjes van Kazerij Verschuren. De tickets voor de 25 beschikbare plaatsen waren al snel verkocht. Onder de aanwezigen waren echte wijnkenners en mensen die een wijntje voor de gezelligheid drinken. Beide groepen wilden graag meer weten over wijn van Eijsdense bodem.

Presentatie & Proeven

De avond begon met een presentatie over het ontstaan van het Wijndomein. Er staan 1000 wijnstokken, goed voor ongeveer duizend liter wijn. Het is geen commercieel bedrijf. Interessant was de informatie over het snoeien en hoe je kunt zien of de druiven rijp genoeg zijn. Ook over het experimenteren door het combineren van verschillende soorten druiven. Soms met groot succes en een andere keer ook wel eens met een minder lekkere wijn als resultaat. De korte presentaties werden steeds afgewisseld met het proeven van twee nieuwe wijnen. Kortom, alweer een geslaagde SCE-activiteit. Rondom het gebouw was te zien dat de meeste deelnemers ervoor hadden gekozen per fiets te komen. Of ze na afloop ook met een glaasje op keurig naast de fiets en dus met de benenwagen weer naar huis gingen, weten alleen de sterren aan de Eijsdense hemel…’

In het voorjaar van 2024 staat weer een wijnproeverij gepland. Let op de aankondiging op onze social media en SCE-site en in weekblad De Etalage.  

Geslaagde wijnproeverij

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK