Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Sociaal Centrum Eijsden één jaar open

Op 1 mei 2021 opende Sociaal Centrum Eijsden voor het eerst zijn deuren. Door corona konden we dat niet zo feestelijk vieren als gehoopt en kunnen er ook nog niet veel activiteiten plaatsvinden. Toch hebben we deze rustige tijd ook goed kunnen gebruiken.

Een aantal ontwikkelingen op een rijtje:

  • Gedurende het jaar deden we mee met de Garageverkoop, de Kribkestocht en de provinciale actie 'Geef een jas, verwarm een hart'. Deze initiatieven hebben ervoor gezorgd dat al veel mensen kennis met ons hebben gemaakt.
  • De tuin is opgeknapt dankzij de ideeën en spierballen van een hele boel vrijwilligers en mooie subsidie van Leader. De achtertuin is nog in ontwikkeling, maar de voortuin is zo goed als klaar. Nu mag de natuur zijn werk doen!
  • In de zomermaanden konden op aangepaste wijze activiteiten plaatsvinden van de Hoeskaoëmer vaan Eèsjde, De Zonnebloem en bij Studio ZenZa.
  • De eerste nieuwe activiteiten zijn opgezet. Zo wordt er nu wekelijks geknutseld, gewandeld, gehandwerkt en getuinierd. Kijk voor een actueel overzicht van onze activiteiten in de agenda.
  • De inrichting wordt aangepakt. Nu het pand prachtig is verbouwd én verduurzaamd, gaan we aan de slag om meer gezelligheid in de ruimtes te creëren.
  • Via de platforms #WijZijnVrijwilligers en Verenigt U heeft zich een aantal nieuwe, enthousiaste vrijwilligers bij ons aangesloten. Geweldig dat we op hun hulp kunnen rekenen!
  • In het najaar hopen we het lang verwachte openingsfeest te mogen organiseren. Hiervoor hebben we al veel leuke ideeën, maar nieuwe ideeën zijn natuurlijk ook van harte welkom!
Sociaal Centrum Eijsden één jaar open

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK