Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Waardevolle input door inspiratiemiddag

Als onderdeel van de feestweek organiseerden we op 22 september een inspiratiemiddag in het Ursulinenconvent. Doel van deze middag was om ervaringen te delen en inspiratie op te doen om onze stichting verder te ontwikkelen. De inspiratiemiddag was onderdeel van de feestweek die volgde op de officiële opening.

Gastspreker Jan Smelik, coördinator van Nederland Zorgt voor Elkaar (NLZvE), benoemde dat 'Sociaal Centrum Eijsden behoort tot de top van Nederlandse bewonersiniatieven'. Smelik roemde met name de doordachte visie van waaruit gestaag gewerkt is aan een breed scala aan partners én activiteiten. 'Vitale gemeenschappen kunnen alleen ontstaan en blijven bestaan als inwoners aan de basis staan, als hun energie en ideeën leidend zijn. De samenwerking tussen vrijwilligers en professionals is daarbij noodzakelijk. De werkwijze van Sociaal Centrum Eijsden is een inspirerend voorbeeld voor andere plekken in het land'.

Naast Smelik was er onder leiding van de inspirerende dagvoorzitters Maria Jansen (hoogleraar public health en vrijwilliger bij Sociaal Centrum Eijsden) en Bart Temme (social engineer) een boeiend gesprek met verschillende professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor Sociaal Centrum Eijsden. Ook zij roemden wat Sociaal Centrum Eijsden heeft neergezet en zijn trots er een bijdrage aan te leveren. Schefman: 'Dat dit alles 100% is opgezet vanuit vrijwilligerskracht is echt heel bijzonder.'

Allen zijn actief bij Sociaal Centrum Eijsden vanuit hun eigen passie. Dat ze wellicht ook nog een rol bij een organisatie hebben, vinden ze ondergeschikt. 'Hier samenwerken haalt het beste in me naar boven!'. Ze benoemen dat het goed is nu te gaan bestendigen wat er is. Driessen geeft in dat kader aan: 'Bij Zuyd is werk aan de winkel om als docent uren te krijgen om meer actief te zijn met leerlingen ìn de wijk'. Beurskens spreekt de wens uit dat het een Open Netwerk blijft, een beetje chaotisch, iedereen kan meedoen en heeft inbreng. Laat de energie stromen!

Na een muzikaal intermezzo door Laur Rutten gingen de aanwezigen, waaronder ook burgemeester Cox en wethouder Weling, ook zelf aan de slag door te brainstormen over thema's zoals ‘vrijwilligers vinden, boeien en binden’ en ‘succesfactoren voor optimale samenwerking tussen vrijwilligers en professionals’. Deze input kunnen we goed gebruiken bij de verdere ontwikkeling van Sociaal Centrum Eijsden!

Waardevolle input door inspiratiemiddag
Waardevolle input door inspiratiemiddag 2
Waardevolle input door inspiratiemiddag 3

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK