Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Social Sofa - the making of

In april 2023 zijn van start gegaan met de bouw van een Social Sofa, een kleurrijke mozaïekbank in de voortuin van Sociaal Centrum Eijsden. In dit nieuwsbericht houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

14 april - Levering betonnen bank

Onze sofa wordt als kale betonnen bank geleverd. Binnenkort gaan we met de bijgeleverde mozaïeksteentjes, lijm en alle andere benodigdheden aan de slag onder een overkapping in de achtertuin. We kunnen nu echt beginnen!

21 april - Workshop met ervaringsdeskundigen uit Valkenburg

Marij en Thérèse uit Valkenburg hebben ons de kneepjes van het mozaïeken van een social sofa bijgebracht. Marij en Thérèse stonden aan de wieg van enkele sofa’s in Valkenburg, waaronder de prachtige sofa ter herinnering aan de grote overstroming in 2021. 

Medio mei - uit de startblokken

Op verschillende dagen zijn inmiddels meerdere groepjes volop bezig met het creëren van onze prachtige Social Sofa. Je ziet de bank gewoon elke dag meer veranderen van een kaal stuk meubilair naar een prachtige kleurrijke sofa. Met veel plezier en enthousiasme zijn de deelnemers bezig met mozaïeken. Er heerst een gezellige en vrolijke sfeer terwijl de verschillende groepjes zij aan zij werken. Er wordt geconcentreerd gewerkt, verhalen uit gewisseld en op zijn tijd natuurlijk wat lekkers gegeten en gedronken. 

Medio augustus

Ook in de zomer wordt stevig doorgewerkt en de sofa krijgt steeds meer kleur!  Ook kunstenaar én ontwerper van de sofa Stan Spauwen kwam mee mozaïeken. 

Wordt vervolgd!

Over Social Sofa

Social Sofa is initiatief uit Tilburg met als doel om de leefbaarheid te verbeteren.  Samen met de organisatie Social Sofa, de coördinatoren van de Social Sofa in Valkenburg én natuurlijk de hulp van inwoners van Eijsden werken we nu aan een eigen Social Sofa. Het ontwerp is gemaakt door de Eijsdense kunstenaar Stan Spauwen. De bank komt uiteindelijk in de voortuin van Sociaal Centrum Eijsden te staan, waar hij gaat dienen als ontmoetingsplek voor en door inwoners van Eijsden.

Meer weten? Lees dan hier verder!
 

Meedoen?

Iedereen is van harte uitgenodigd een steentje bij te dragen. Lijkt het je leuk om mee te helpen door zelf steentjes te plakken of het project te coördineren? Stuur dan een mail naar info@sceijsden.nl. We komen graag met je in contact!
 

Sponsoren

De Social Sofa wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Provincie Limburg
  • Gemeente Eijsden Margraten
  • Lions Club Eijsden-Margraten
  • Stichting Oud Papier Eijsden
  • Peerboom Bouw
  • KNHM Foundation
Social Sofa - the making of
Social Sofa - the making of 2
Social Sofa - the making of 3
Social Sofa - the making of 4

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK