Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Start project 'Vitaal en veilig thuis'

Steeds meer senioren wonen langer thuis. Uit onderzoek is gebleken dat elke 5 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp belandt na een valongeval. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, start Stichting Sociaal Centrum Eijsden in samenwerking met haar netwerkpartners het project 'Vitaal en veilig thuis'.

In het project richten we ons op het voorkomen van vallen bij senioren. Het mobiel blijven en daarmee voorkomen van vallen is namelijk van groot belang - niet alleen voor het individu, maar ook voor de samenleving. Om deze redenen wil het netwerk SCE werken aan valpreventie zodat de zorg minder belast wordt én senioren langer vitaal en veilig thuis kunnen wonen.

We doen dit door samen te werken met zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties in de kernen van Eijsden en Margraten.  Het project wordt gefinancierd door de VEZN (Versterking Eerstelijn Zuid Nederland) en de gemeente Eijsden-Margraten. Wil je meer weten of meedenken over valpreventie? Neem dan contact met ons op via info@sceijsden.nl

Start project 'Vitaal en veilig thuis'

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK