Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Week van Vitaliteit en Ontmoeting

Sociaal Centrum Eijsden was in de laatste week van september actief betrokken bij de nationale Week van Vitaliteit en eveneens landelijke Week van de Ontmoeting. Een centrale, coördinerende rol was daarbij weggelegd voor Maria Mekes. Vanaf het voorjaar van 2022 is Maria binnen SCE werkzaam als ‘Krachtenbinder’. 

Maria: ‘Een aantal deelnemers begon de week met een wandeling om stappen te zetten naar een gezondere levensstijl. De vrijwilligers van het Fietsmaatjes-project stonden de hele week paraat om zoveel mogelijk mensen op de (duo-)fiets te krijgen. Wat aansprak, was het fietsen voor je eigen smoothie.  Ook de beweegbingo hielp ouderen op een speelse manier soepel en actief te blijven.  In deze Vitaliteitsweek was er bij het gebouw van SCE ruime belangstelling van jong en oud uit de hele regio voor de fietsreparatie-actie ‘Posifiets’. Ook de kracht van samenzijn werd gevierd door de activiteiten ‘Samen eten’ en ‘Samen ontbijten’, waarvoor veel belangstelling was. Samen eten, samen praten, samen genieten - dat is waar de Week van Vitaliteit en Ontmoeting om draaide. Als organisatie willen we iedereen bedanken die aanwezig was en heeft bijgedragen aan deze geslaagde week en vooral ook alle vrijwilligers.’

Ga op deze site naar Onze verhalenvertellers voor een uitgebreider verhaal over deze geslaagde week.

 

Week van Vitaliteit en Ontmoeting

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK