Onze Verhalenvertellers
Sociaal Centrum Eijsden is een plek waar het bruist van de activiteiten, georganiseerd voor én door inwoners van Eijsden. Je bent van harte welkom om mee te doen!
Zou je ons willen helpen bij het organiseren van activiteiten? Of heb heb je zelf een leuk idee voor een nieuwe activiteit? Deel het dan met ons, want we denken graag met je mee.
Terug naar overzichtOOK IN VAKANTIETIJD STAAT DE S VAN SCE SOMS VOOR SMULLEN
Een paar keer per jaar stelt niet een kok van een van de Eijsdense horecazaken het menu voor ‘Samen eten’ samen. Dan gaan andere kookliefhebbers aan de slag om onze gasten te verwennen. Zoals afgelopen woensdag, 23 juli. Het is al een jaarlijkse traditie dat in de maand juli een groepje SCE-vrijwilligers een voorbereidingsmiddag plannen om voor de 40 gasten te koken (zie foto’s). Dit jaar in de keuken en tuin van Georgette in de Kapelkesstraat. Door omstandigheden maakte zij vorig jaar in haar eentje voor alle gasten haar favoriete hoofdgerecht ‘zoervleisj’ klaar en heeft ook nu alle inkopen gedaan. Dit jaar kan Georgette weer rekenen op deskundige ondersteuning van Joan, Wies en Piet. Welk gerecht heeft hun eigen voorkeur? Joan: “Indische Rendang volgens het recept van mijn moeder.” Wies: “Ik ben ook een echte fan van de Indische keuken en vooral dol op Sambal goreng telor: eieren in een pittige saus. Piet reageert kort en krachtig: “Spruitjes met spekjes. Zullen we beginnen?”
Lege kommen en schalen worden binnen een uur gevuld met basilicum mozzarella sticks, rolletjes van plakken ham met asperges, hardgekookte eieren en perziken. Plus de ingrediënten voor de zelfgemaakte huzarensalade. Vingervlug worden flinke porties aardappelen, augurken, groene appels en zilveruitjes klein gesneden. Het drietal wisselt tips uit hoe dat het snelste kan en wat daarbij het voordeel van een klein kartelmesje is. De ook zelfgemaakte mayonaise blijkt in eerste instantie net iets te zuur en niet hartig genoeg. Drie koks, drie verschillende oplossingen. “Wat suiker erbij.” “Misschien wat meer zout?” Het worden de bouillonkruiden van Joan. Alles wordt heel precies ingepakt en samen met de kant-en-klare Macedonische groenten, stukjes ham en de pakken Viennetta en de wafelrolletjes voor het toetje geschikt gemaakt voor vervoer. Nog even en Piet mag de auto voorrijden om alles naar de nieuwe, professionele SCE-keuken te brengen.
Gastvrouw Georgette rondt af. “Wat hebben we vanmiddag weer veel gelachen en ook leuke tips uitgewisseld. Volgend jaar weer, toch? Maar nu eerst koffie met wat lekkers van het huis!”
Tekst/foto’s: Tjeu (werkgroep communicatie).
