Onze Verhalenvertellers

Sociaal Centrum Eijsden is een plek waar het bruist van de activiteiten, georganiseerd voor én door inwoners van Eijsden. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Zou je ons willen helpen bij het organiseren van activiteiten? Of heb heb je zelf een leuk idee voor een nieuwe activiteit? Deel het dan met ons, want we denken graag met je mee.

Terug naar overzicht
 

Mooi verhaal LEADER Zd-Limburg over Social Sofa

Sinds zondag 15 oktober is het Sociaal Centrum (SCE) én de Eijsdense gemeenschap een kleurrijke ontmoetingsplek rijker: een social sofa vol mozaïeksteentjes. Wethouder Chris Piatek van Gemeente Eijsden-Margraten en beheerder van het centrum Edwin van de Graaf, verrichtten de feestelijke openingshandeling.
“Laten we deze bank omarmen als een symbool van gemeenschap en saamhorigheid”, zei wethouder Piatek. “Laten we er gebruik van maken, zodat het niet alleen een mooi kunstwerk blijft, maar ook een levendige ontmoetingsplek wordt. Want het zijn de ontmoetingen, de gesprekken en de connecties die ons leven verrijken.”

Edwin van de Graaf is sinds april 2023 beheerder bij Sociaal Centrum Eijsden. In die hoedanigheid is hij nauw betrokken geweest bij het hele project en heeft hij de social sofa elke dag een beetje zien veranderen van een kale betonnen kolos in de kleurrijke bank die het nu geworden is. Gevraagd naar zijn eerste gedachte bij het zien van het eindresultaat, hoefde hij niet lang na te denken:
“Ik wist ongeveer wat de bedoeling was. Ik had een expositie in Heerlen gezien over de banken. Maar nu ik het van dichtbij heb meegemaakt en heb gezien hoeveel mensen hieraan gewerkt hebben en hoeveeeeeel uren hierin is gaan zitten… Dat was echt even schrikken, maar het is ontzettend mooi geworden.”

Het ontwerp voor deze gemozaïekte bank komt van beeldend kunstenaar Stan Spauwen. Vrijwilligers maakten sinds mei wekelijks vele uren vrij om alle mozaïeksteentjes te plaatsen.

🌿 Vanuit LEADER Zuid-Limburg is een subsidie verleend aan de dorpstuin van het Sociaal Centrum Eijsden, die is bijgedragen door de Europese Unie, Provincie Limburg en gemeente Eijsden-Margraten.
 
Provincie Limburg heeft ook met andere subsidies bijgedragen aan Sociaal Centrum Eijsden: vanuit de subsidieregeling structuurversterkende investeringen in gemeenschapsaccommodaties en vanuit de Experimenteerregeling Sociale Agenda Limburg. Het Sociaal Centrum Eijsden heeft ook andere sponsors.

Mooi verhaal LEADER Zd-Limburg over Social Sofa

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK