Onze Verhalenvertellers

Sociaal Centrum Eijsden is een plek waar het bruist van de activiteiten, georganiseerd voor én door inwoners van Eijsden. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Zou je ons willen helpen bij het organiseren van activiteiten? Of heb heb je zelf een leuk idee voor een nieuwe activiteit? Deel het dan met ons, want we denken graag met je mee.

Terug naar overzicht
 

Kopje koffie met Sietske van SeniorWeb

Het Internet op, or not?

Het internet verandert en vernieuwt in de hoogste versnelling. Heb je het ene door, komt er weer een verwarrende update. Het kan een nachtmerrie worden, maar... er is altijd hulp en hoop.

Niet iedereen zit met dezelfde problemen. “Daarom zijn cursussen wat moeilijk samen te stellen,” zegt Sietske, vrijwilligster bij SeniorWeb: “Vijftig tot zeventig procent betreft wel de telefoon. Je hebt zoveel verschillende toestellen. De ene Android is zelfs de andere niet. Elke dag kun je een ander obstakel tegenkomen. Hoe maak je een screenshot van een ontvangen bericht? Moest ik vandaag een mevrouw uitleggen. Hoe leg je dus een bericht vast om het vervolgens verder te kunnen sturen. Hoe schoon je de cloud op. Wat is überhaupt een ‘cloud’? Hoe vind je de weg met je telefoon? Gaat WhatsApp email vervangen? Online of mobiel bankieren? Leggen we allemaal uit. Of we zoeken het uit. Wij zijn ook niet alwetend. De hulpvragen lopen heel erg uiteen. Daarom levert persoonlijk consult veel meer op dan een cursus”.

Dus...wanneer je geen kiene kinderen of bijdehante kleinkids hebt, kan een deskundige van het SeniorWeb-team je de virtuele tijd intrekken. Nog een goede raad voor diegene die het thuis zelf wil uitzoeken. Als je met een vraag zit? Stel die vraag zo duidelijk mogelijk. Tik op de zoekpagina precies in wat je probleem is. Zoveel dingen zijn makkelijker op te lossen dan je zou verwachten. Ook het internetdoolhof heeft hulpgevende pijlen.

De eerstvolgende data voor de inloopspreekuren van SeniorWeb in het Sociaal Centrum Eijsden tot eind 2023 zijn de eerste en derde donderdagmiddag van de maand van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Kopje koffie met Sietske van SeniorWeb

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK