Nieuws

Bij Sociaal Centrum Eijsden bruist het van de nieuwe plannen. Volg hier onze nieuwtjes en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Mantelzorgers onder elkaar bij SCE

Voor de tweede keer in korte tijd opende het Sociaal Centrum Eijsden op dinsdag 23 april zijn deuren voor een lokale ontmoetingsavond voor mantelzorgers. Het past helemaal binnen de visie van SCE dat we mantelzorgers de aandacht geven die ze zo verdienen.

Delen van ervaringen

Bij binnenkomst stond de koffie, thee en natuurlijk de vlaai al klaar. Na het kennismaken met elkaar werden al snel ervaringen gedeeld over de uitdagingen waarmee mantelzorgers binnen het zorgsysteem te maken krijgen. Zoals de emotionele belasting, de fysieke overbelasting en de zoektocht naar hoe je als mantelzorger nog tijd voor jezelf vindt.

Durf hulp te vragen

Hanneke van de Ploeg van organisatie MEE benadrukte nog eens dat mantelzorgers altijd bij haar en haar collega’s terechtkunnen voor ondersteuning. ‘Het is zo belangrijk dat je als mantelzorger ook zelf om hulp durft te vragen als dat nodig is. Je hoeft die mantelzorg echt niet in je eentje te doen. Ook wij als MEE zijn er voor jou als het wat veel wordt of als je met vragen zit.’

https://meezuidlimburg.nl/mee-in-uw-gemeente/gemeente-eijsden-margraten/  

Mantelzorgers onder elkaar bij SCE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK