Initiatieven

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën om de verbinding te leggen tussen inwoners van Eijsden. Dus wil je graag een schildergroep, kaartclub of zangkoortje oprichten? Of heb je een ander leuk idee? Deel het dan met ons, want we denken graag met je mee!

 

De Hoeskaoëmer

In de Hoeskaoëmer kunnen mensen in een huiselijke sfeer elkaar ontmoeten om een praatje te maken, een spelletje te doen of samen te eten. Doel van de huiskamers is ervoor te zorgen dat mensen niet vereenzamen, maar langer zelfstandig kunnen wonen en blijven meedoen in de maatschappij.

De Hoeskaoëmer is te bezoeken op woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Er worden altijd spelletjes gespeeld zoals kaarten, sjoelen en Rummikub. Eén keer per maand wordt er samen gegeten. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals Swingo (bingo met muziek), bloemschikken (voor Bronk en Kerst), uitstapjes met het veerpontje naar Klein Ternaaien en ‘Hieringe biete’.

Inmiddels zijn er al tien Hoeskaoëmers geopend in de gemeente Eijsden-Margraten. Het zijn burgerinitiatieven die zijn gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Eijsden-Margraten. Alle Hoeskoaëmers worden gerund dankzij de inzet van vrijwilligers. 

Vragen?
Wil je weten wat De Hoeskaoëmer voor jou kan betekenen? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met:

Jef Philippens (voorzitter)
ja.philippens@gmail.com
06-42069542

Hettie Mellink (opbouwwerker)
hettie.mellink@trajekt.nl

 

Fysio Willems

Fysiotherapie Willems is al geruime tijd bekend in Eijsden. In Sociaal Centrum Eijsden zetten zich in het bijzonder in om gezondheidsproblemen bij bezoekers vroegtijdig te signaleren en te behandelen. Daarbij worden korte lijnen gehouden met de andere organisaties in Sociaal Centrum Eijsden die contact hebben met mensen die mogelijk ondersteuning nodig hebben. Door mensen in beweging te brengen, behouden ze langer een goede gezondheid, komen ze in contact met anderen en kunnen ze langer en veiliger thuis blijven wonen.

Contact
Fysio Willems
+31 (0) 43 409 33 32
info@fysiowillems.nl
www,fysiowillems.nl

 

Envida

We willen allemaal een goed leven hebben, het liefst zo lang en zelfstandig mogelijk. Als dat niet helemaal meer lukt, biedt Envida ondersteuning. Zo kunnen ouderen, chronisch zieken en mensen met een kortdurende hulpvraag zoveel mogelijk het leven blijven leiden zoals ze dat gewend zijn. Ook zoekt Envida graag de samenwerking op met andere zorgaanbieders: samen met paramedische praktijk Willems-Sistermans wordt een leuk, laagdrempelig bewegingsprogramma georganiseerd dat aansluit bij de mogelijkheden van de bezoekers.

Bij Sociaal Centrum Eijsden kunt u bij de wijkverpleegkundigen van Envida terecht voor al uw vragen rondom zorg, ondersteuning en zelfstandig wonen. De spreekkamer van Envida is geopend op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Ook is social worker Ankie van der Heijden elke eerste en derde maandag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden op het gebied van welzijn en maatschappelijke zorg. Een afspraak maken is niet nodig; u kunt gewoon binnenlopen.

Daarnaast is bij Sociaal Centrum Eijsden elke tweede en vierde maandag van de maand en elke woensdag diëtist Liesbeth Willems actief. Ze geeft advies aan zowel kinderen als volwassenen. Ze heeft geen inloopspreekuur, maar via haar contactgegevens kun je haar al je vragen stellen of een afspraak maken.

Contact
Dominique Botman (wijkverpleegkundige)
dominique.botman@envida.nl

Aileen van Dijk (wijkverpleegkundige)
aileen.vandijk@envida.nl

Maria Walpot (wijkverpleegkundige)
maria.walpot@envida.nl

Ankie van der Heijden (social worker)
ankie.vanderheijden@envida.nl

Liesbeth Willems (diëtist)
liesbeth.willems@envida.nl

 

Studio ZenZa

Op de sfeervolle zolderverdieping van Sociaal Centrum Eijsden komt Studio ZenZa, een rustgevende plek waar je je even kunt terugtrekken om heerlijk te ontspannen. Therapeute Monique Willems legt je graag in de watten tijdens een behandeling of massage die je helpt tot rust te komen. Ze maakt daarbij gebruik van etherische oliën en natuurlijke producten die je lichaam herstellen en verzorgen. Ook kun je meedoen bij Yin Yoga, klankschalenmeditatie of Yo-Fit, waarbij je leert om zowel fysiek als mentaal meer in balans te komen.

Contact
Monique Willems
+31 (0) 6 15 62 73 13
zen@studiozenza.nl
www.studiozenza.nl
facebook.com/studiozenza/

 

Levanto / Radar

LEVANTO staat voor LEven VAN TOp tot teen. Dat raakt meteen de visie van de LEVANTOgroep: ze zijn ervan overtuigd dat een actieve deelname aan de samenleving voor iedereen een belangrijke voorwaarde is voor een zinvol en volwaardig leven. Mensen krijgen hier ondersteuning om het heft in eigen hand te nemen en weer te participeren in die maatschappij.

In Sociaal Centrum Eijsden bieden ze samen met Radar zowel recreatieve als arbeidsmatige daginvulling voor kwetsbare burgers, die (tijdelijk) een duwtje in de rug nodig hebben om weer te gaan deelnemen en van daaruit mogelijk kunnen verder groeien. Te denken valt aan klusjes in huis, kook-, tuin, en schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is er ook ruimte voor creatieve activiteiten.

Contact
Levanto
Jim Roijen
+31 (0) 6 54 91 62 10
jim.roijen@levantogroep.nl
www.levanto.nl

Radar
John Swelsen
+31 (0) 6 21 68 98 71
j.swelsen@radar.org
www.radar.org

 

Sociaal Team (gemeente Eijsden-Margraten)

Heeft u vragen op het gebied van wonen, inkomen, zorg, jeugdhulp of ouderenzorg? Dan kunt u twee keer per week terecht bij het Sociaal Team van de gemeente Eijsden-Margraten. Samen met u onderzoeken welke behoefte aan ondersteuning u heeft en welke mogelijkheden een oplossing bieden in uw situatie. Daarbij wordt gekeken naar wat u op eigen kracht kunt doen, wat u kunt doen met hulp van uw sociale omgeving en waar u terecht kunt voor algemeen toegankelijke voorzieningen.

Contact
sociaalteam@eijsden-margraten.nl

Simonetta Vaccari (participatiecoach)
simonettavaccari@eijsden-margraten.nl
043-4588488

 

De Zonnebloem

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om iets gezelligs te ondernemen. Daarom zet De Zonnebloem alles op alles om ook mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te verzorgen - of het nu gaat om een gezellige middag, een dagje uit of een bezoek aan huis.

Bij Sociaal Centrum Eijsden verzorgen ze op wekelijks gezellige activiteiten voor mensen met een beperking. Daarnaast organiseert De Zonnebloem voor het project 'Samen tegen Armoede' voorlichtingsavonden voor geïnteresseerden en trainingen voor vrijwilligers.

Contact
Tielke Ausems
tielkeausems@hotmail.com

 

Greuj & Bleuj

Greuj en Bleuj is opgericht met als doel mensen bij elkaar te brengen door samen in de buitenlucht aan de slag te gaan. In het voorjaar van 2019 hebben ze in de ruime tuin van het Groene Kruisgebouw een moestuin aangelegd om daar groenten, fruit en andere planten te verbouwen.

Groene vingers?
De tuin staat inmiddels al in volle bloei, maar ze kunnen altijd nog extra hulp gebruiken. Ook zijn ze nog op zoek naar extra tuingereedschap. Wil je hen daarmee helpen? Of wil je je graag aansluiten bij het initiatief?

Neem dan contact op met:

Lisette Sagis
GreujenBleuj@gmail.com
06 46 62 34 58

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK