Obligatieplan - € 21.000,00 / € 50.000,00    Meer info
 

Initiatieven

Samen met de inwoners van Eijsden willen we het oude Groene Kruisgebouw opnieuw laten bruisen. En om dat aan te moedigen, bieden we sociale initiatieven letterlijk en figuurlijk de ruimte.

 

Nieuwe naam

De naam 'Sociaal Centrum Eijsden' dekt natuurlijk wel de lading van ons initiatief, maar roept niet het hartverwarmend gevoel op waar we naar zoeken. Bovendien willen we ervoor zorgen dat het van alle inwoners van Eijsden wordt: zowel het gebouw als de naam die het draagt.

Daarom vragen we iedereen mee te denken over een nieuwe naam. Ideeën kunnen vanaf begin 2020 worden ingeleverd in de SCE-ideeëndoos bij PLUS Raymond en Esther Custers. En... er valt ook nog iets te winnen: degene die de nieuwe naam verzint, ontvangt een VIP-uitnodiging voor de opening. De winnende naam wordt vlak voor de opening bekend gemaakt via www.sceijsden.nl.

Ter info: het is niet toegestaan de naam ‘Groene Kruis’ te gebruiken. Deze is al in gebruik door de Groene Kruis Ledenorganisatie.

 

Oude foto's gezocht

Een vernieuwd Groene Kruisgebouw dat verwijst naar vroeger: wat zou dat mooi zijn! Daarom zijn we op zoek naar oude foto’s van het voormalige Groene Kruisgebouw. Het liefst uit de jaren '50 en '60, toen het gebouw de functie van consultatiebureau had. Foto's van zowel de binnen- als buitenkant zijn welkom.

Heeft u nog oude foto's?

We zijn enorm blij als u uw oude foto's met ons wil delen. Uiteraard krijgt u uw originele foto's terug; alleen het maken van een kopie is voldoende. De foto's zullen worden gebruikt voor de inrichting van het vernieuwde Groene Kruisgebouw.

Contact

We komen de foto's graag bij u ophalen. Stuur daarvoor een bericht via info@sceijsden.nl. U kunt uw foto's ook zelf langsbrengen op het secretariaat op Martin Luther Kingstraat 4A. Indien bekend willen we graag weten hoe u aan de foto bent gekomen, wie/wat op de foto zichtbaar is en uit welk jaar/welke periode de foto dateert. 

Alvast vriendelijk bedankt voor uw hulp!

 

Greuj & Bleuj

Greuj en BleujHet initiatief Greuj en Bleuj is opgericht met als doel mensen bij elkaar te brengen door samen in de buitenlucht aan de slag te gaan. In het voorjaar van 2019 hebben ze in de ruime tuin van het Groene Kruisgebouw een moestuin aangelegd om daar groenten, fruit en andere planten te verbouwen.

De tuin staat inmiddels al in volle bloei, maar ze kunnen altijd nog extra hulp gebruiken. Ook zijn ze nog op zoek naar extra tuingereedschap. Wil je hen daarmee helpen? Of wil je je graag aansluiten bij het initiatief?

Neem dan contact op met:

Lisette Sagis
GreujenBleuj@gmail.com
06 46 62 34 58

 

Eigen ideeën?

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën om de verbinding te leggen tussen inwoners van Eijsden. Dus heb je zelf een idee en denk je dat het binnen het Sociaal Centrum Eijsden past? Deel het dan met ons!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK